NSBIH

Bajević: Pokušavamo doći do najboljih rješenja, mislim da smo na dobrom putu

Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo

Bajević: Važno je da svi ostanemo zdravi. Arhiva

Piše: G. Š./Avaz Sport

22.7.2020

Stručni štab naše „A“ reprezentacije danas je održao novi video-sastanak. Na dnevnom redu bile su, kako je potvrđeno iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija - grupa A, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa

Selektor našeg državnog tima Dušan Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan, sa mnogo preciznih, detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema.

- Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni a zadaci su ozbiljno odrađeni, rekao je Bajević i dodao:

- Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima i prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca. Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke, a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja. Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol. 

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su sudjelovali njegovi asistenti Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Eldin Jelešković te Zvjezdan Misimović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.