FRANCUSKA

Mbape, Nejmar i društvo najavljuju golijadu u finalu Kupa: Na stadion se vraćaju i gledaoci

Parižani su apsolutni favoriti protiv Sent Etjena. Arhiv

Piše: Avaz Sport

24.7.2020

Fudbal se konačno vraća i u Francuskoj, i to finalnom utakmicom Kupa Pari Sen Žermen - Sent Etjenna koja je na programu večeras (21:05 sati). Ovaj meč je prvobitno bio na programu 24. aprila, ali je prolongiran zbog korona-krize... 

PSG je izraziti favorit, premda se i taboru Sent Etjen nadaju čudu protiv nedodirljivih "Svetaca" na stadionu "Francuska" u Sen Deniju. Na tribinama će biti i navijača, ali kapacitet je redukovan do 5.000 zbog mjera protiv širenja koronavirusa koje su i dalje na snazi u Francuskoj. 

U polufinalnim mečevima ovog takmičenja PSG je pregazio Lion sa 5:1, dok je Sent Etjen savladao drugoligaša Pariz sa 3:2. Sve osim ubjedljive pobjede Mbapea, Nejmara i društva u ovom finalu bilo bi ravno prvoklasnoj senzaciji. Sent Etjen ima sreće što je sezona u Francuskoj iz dobro poznatih razloga prekinuta, s obzirom na to da su u tom trenutku bili 17. na tabeli - sedam bodova udaljeni od zone ispadanja. 

PSG je u tri prijateljska meča odigrana ovog mjeseca postigao ukupno 20 golova, bez ijednog primljenog. Njihov prethodni duel odigran na Parku Prinčeva početkom januara domaćin je dobio sa ubjedljivih 6:1, a ne bi bilo iznenađenje da sličan rezultat vidimo i ovog puta.

Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu PSG-a je 1.15, a Sent Etjena 15. Ostale kvote pogledajte ovdje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.