NOGOMET

Tudor: Juventus će osvojiti Italiju, primarno zbog toga što su drugi loši

Jednostavno, svi nisu na nivou na kojem bi trebali.

Tudor: Ekipa je trenirala dobro, igrači su fokusirani na svoj posao. Arhiv

Avaz Sport

25.7.2020

Hajduk večeras u 18.55 sati gostuje u Zaprešiću, ali bez obzira na ishod susreta sezonu će završiti na za njih poražavajućem petom mjestu. Pred utakmicu s Interom održao je Igor Tudor posljednju ovosezonsku najavnu press konferenciju. I nije se pritom osvrtao na opća pitanja, na teme o budućnosti niti je komentirao sadašnjost. Nije se bavio ničim izvan terena. Samo nogomet, samo Inter, tako se odredio Tudor pred zadnju utakmicu sezone koju Hajduk završava na petom mjestu. 

- Ekipa je trenirala dobro, igrači su fokusirani na svoj posao. Dolazimo iz dvije dobre utakmice s Dinamom i Rijekom. Izgubili smo s Rijekom, ali mogla je utakmica lako otići na drugu stranu. Želimo na najbolji način završiti prvenstvo, dobrom utakmicom i pobjedom, naravno - kazao je Tudor.

Na pitanje da li će biti trener i dalje,  odgovara?

- Moj jedini fokus je odigrati dobru utakmicu protiv Intera. Ekipu sam vidio dosta kvalitetno, nastavljamo dalje sa standardizacijom, iako nema Čoline, jer je dobio nezgodan udarac, tajnovit je Tudor, koji nije konkretnije odgovorio ni na pitanje; Vjerujete li da aktualna ekipa, uz Diamantakosa i još neko pojačanje, ima snagu za tri takmičenja u sljedećoj sezoni? 

- Ima vremena za to pitanje, sada je najvažnije odigrati dobru utakmicu u Zaprešiću - ponovio je Tudor.

Mentalno je zahtjevna utakmica premda je posljednja, jer nova sezona je praktički pred vratima, stoga nije svejedno kako će se odigrati posljednja ligaška utakmica.

- Iako je zadnja utakmica prvenstva i neće promijeniti poziciju na tablici, moramo je iskoristiti kao potvrdu kvalitetne igre u dva posljednja dvoboja. Ujedno će nam poslužiti kao priprema za iduću sezonu. Uvjeren sam da će igrači na utakmici ići kao i na treningu, s jako visokim intenzitetom. Svaki trening doziram tako da vidim kako momčad dostiže visoki intenzitet i moram reći da je jučerašnji trening kratko trajao jer su igrači išli žestoko, konstatuje trener Hajduka.

Inter je već odavno ispao iz lige, ali i dalje utakmice gube uglavnom s tijesnim rezultatima. Nisu se predali ni raspali Zaprešićani.

- Priča nakon korone je totalno druga priča. Specifična, ali gotovo ista u svim ligama. Pratim Italiju, osvojit će Juventus prvenstvo, primarno zbog toga što su drugi loši, iako Juve nije dobar. Jednostavno, svi nisu na nivou na kojem bi trebali. Usudio bih se reći da je tako i u HNL-u. Ako pogledamo naše utakmice s Lokomotivom, Osijekom, pa zadnju s Rijekom, tri boda su se odlučivala na prekidima. Mogli su ti prekidi otići i na drugu stranu, ali to je tako, to je sastavni segment igre i Hajduk će na kraju završiti na mjestu koje mu ne pripada. Istina je da je Inter mnoge utakmice izgubio s jednim pogotkom razlike, s Osijekom, Dinamom sve u jedan gol. Ali, mi u Zaprešić idemo sezonu zaključiti pobjedom, to je svima jasno - zaključio je Tudor, a prenose SN.

Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Intera je 9.50, a Hajduka 1.25. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.