RIJEČI HVALE

Brendan Rodžers: Vardi je jedan od najboljih napadača na svijetu

Vardi je u Premijer ligi u karijeri postigao 103 gola na 210 utakmica

Džejmi Vardi. AFP

A. M. / Avaz Sport

25.7.2020

Menadžer Lestera Brendan Rodžers (Brendan Rodgers) sretan je što će Džejmi Vardi (Jamie Vardy) sljedeće godine ponovo na evropskoj pozornici moći da dokaže koliko je dobar.

Prije posljednjeg kola Premijer lige 33-godišnji Vardi prvi je strijelac sa 23 gola, dva više od Danija Ingsa (Danny Ings).

- Trenutno morate da gledate Džejmija Vardija kao jednog od vodećih napadača u svjetskom fudbalu. Kada izađemo u Evropu sljedeće godine, na kojem god to nivou bilo, ponovo će moći to da demonstrira. I kada sam dolazio, rekao sam da je on napadač svjetske klase - kaže Rodžers.

Pred posljednje kolo, Lester je peti na tabeli i za plasman u Ligu šampiona potrebna mu je pobjeda nad Mančester junajtedom kod kuće.

- Džejmi je vrlo ozbiljan momak. Svi ga zamišljaju kao izuzetno zabavnog, obučenog u kostim Spajdermena itd, ali ne postaje se vrhunski napadač bez veoma profesionalnog stava. Svaki dan ima isti mentalitet, trenira i radi, rijetko kad propušta trening. Osim toga, divan je kao ličnost, nesebičan i uvijek pomaže mlađim igračima. Volim da radim s njim. Godine nisu važne, fizički je izuzetno spreman - dodaje Rodžers.

Vardi je u Premijer ligi u karijeri postigao 103 gola na 210 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.