PRIJATELJSKA UTAKMICA

Crnogorac: Moramo popraviti realizaciju

Tuzlaci u nastavku meča bili bliže pobjedi

Crnogorac: Momci su ispoštovali sve što se tiče trkačkog dijela. Arhiv

Piše: Avaz Sport

25.7.2020

Fudbaleri Slobode i Olimpika danas su na tuzlanskom stadionu Tušanj odigrali generalnu probu bez golova. Zbog uputa nadležnih institucija i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, današnjoj prijateljskoj utakmici nisu mogli prisustvovati gledaoci...

U prvom poluvremenu prikazana je izjednačena igra, bez izglednih prilika za postizanje gola. S druge strane, u nastavku meča tim Gradimira Crnogorca je zaigrao dosta bolje. Abid Mujagić bio je dva puta u dobroj prilici da postigne pogodak za Slobodu. Jednom je čak bio jedan na jedan sa golmanom Olimpika, ali je šutirao pored gola... 

Također, dobru priliku imao je i fudbaler Slobode Kadrić kojem golam Olimpika Hadžić skinuo volej udarac sa oko pet metara. Pobjedu domaćinu mogao je donijeti i Žerić, ali nije bio precizam.

- Nakon toliko mjeseci bez utakmice na Tušnju, igrači su bili malo pod dojmom i terena i svega, rekao je Crnogorac, te dodao: 

- Utakmica je bila muška i momci su ispoštovali sve što se tiče trkačkog dijela. Mi imamo zaista slabu realizaciju i morat ćemo taj segment popraviti do početka prvenstva. Ovom prilikom želim da čestitam Olimpiku, vidi se da je to jedna iskusna ekipa i želim im mnogo sreće u prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.