HRVATSKA

Obračun navijača i specijalne policijske jedinice: Korišteni tvrdi predmeti, suzavac, bilo i povrijeđenih

Prema pisanju hrvatskih medija, oko 2.000 navijača Osijeka došlo je ispred stadiona kako bi bodrilo svoju ekipu

Navijači Osijeka ispred stadiona. Facebook

Avaz.ba

26.7.2020

Navijači hrvatskog kluba Osijek potukli su se s tamošnjom policijom nakon što je njihov klub izgubio ključni meč u borbi za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Sve se desilo jer je navijačima bilo zabranjeno da provale na stadion.

Prema pisanju hrvatskih medija, oko 2.000 navijača Osijeka došlo je ispred stadiona kako bi bodrilo svoju ekipu, s obzirom na to da im je ulaz na utakmicu bio zabranjen, a kada je sudija svirao kraj, neki od navijača željeli su ući na stadion i u toj želji je došlo do sukoba s policijom.

Navijači Osijeka, popularna Kohorta, sukobila se sa specijalnom jedinicom u blizini stadiona, a u tučnjavi su korišteni razni tvrdi predmeti te pirotehnička sredstva.

Epilog sukoba je nekoliko povrijeđenih navijača Osijeka, što se desilo nakon žestoke reakcije policije koja je čak u jednom trenutku koristila i suzavac, nakon čega su se brojni navijači razbježali. Hrvatski mediji također navode da do sukoba s policijom navijači Osijeka nisu napravili nijedan problem, već da su tokom čitave utakmice pravili fantastičnu atmosferu, iako su bili ispred stadiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.