ENGLESKA

Arsenal danas zaključuje lošu prvenstvenu sezonu: Navijači očekuju veliko spremanje u svlačionici

Dolazak pojačanja zavisi od prodaje

Kolašinac danas igra posljednju utakmicu za Arsenal?. Arhiv

Avaz Sport

26.7.2020

Ovo će biti najgora sezona Arsenala našeg Seada Kolašinca u posljednjih četvrt vijeka u Premijeršipu. Doduše menadžer Topnika Mikel Arteta snosi najmanju odgovornost za to, a imat će šansu da spasi sezonu u finalu Kupa. .. Ali, bez obzira na to i izgubljeni plasman u Evropsku ligu, iz Amerike stižu obeshrabrujuće vijesti - bez prodaje igrača, budžet za pojačanja će biti svega 30 miliona eura. 

Zbog toga Arteta ne može ozbiljno da pojača tim, mada se navijači nadaju da će uspjeti da privoli slobodnog agenta Vilijana da potpiše za klub. 

Mete su Tomas Parti, Žoelson iz Sportinga, Malang Sar koji bi trebalo da formira stoperski tandem sa Salibom kupljenim prošlog ljeta. 

Ali, to nije moguće, samo Parti košta više od 40 miliona, pa je jasno da će, ili Arteta morati da proda nekoliko ključnih igrača, ili će ovo biti tiho ljeto za Arsenal.

Navijači su bijesni, pred posljednju utakmicu nad "Vemblijem" je letio avion sa porukom da američki vlasnik Sten Krenke, poznat kao škrtica proda klub, ali ovaj biznismen iz Kolorada i ne pomišlja na tako nešto.

Jedna od varijanti je prodaja Obamejanga i možda Lakazeta, što bi omogućilo dovođenje Partija, i verovatno Raula Himeneza kao zamjene za kapitena.  Genduzi bi zbog ponašanja mogao da ode, a lista igrača koje Arteta ne želi je duga, počev od Mustafija, Kolašinca, Holdinga, Toreire, Soareša. 

Pominje se naprimjer i to da bi Genduzi mogao u Barcelonu za Kutinja, ali je Brazilac skuplji, plus ima plaću od 14 miliona eura, pa to nije realno, analizuraju Sportske.net.

Inače, ovo je poslednji dan ove lude, pandemijom obilježene sezone u Premijer ligi. Arsenal je izgubio svaku šansu za plasman u Evropu, dok Votford vodi bitku za opstanak sa Aston Vilom. Topnici su sačuvali mrežu na pet od posljednjih sedam gostovanja Votforda u svim takmičenjima. Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Arsenala je 2.30, a Votforda 3,10. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.