SERIJA A

Pjanić spreman za četvrtu titulu prvaka Italije

Juventus je pred imperativom pobjede protiv Sampdorije, jer su u prošlom kolu propustio šansu da četiri kola prije kraja osiguraju titulu

Juventusu za odbranu titule večeras treba pobjeda. Arhiv

Piše: Avaz Sport

26.7.2020

Juventus našeg Miralema Pjanića (30) večeras (21.45 sati) u Torinu dočekuje Sampdoriju i u slučaju trijumfa odbranit će titulu prvaka Italije. Tri kola prije kraja ligaške sezone "Stara dama" iz Torina je prvoplasirana, sa četiri boda više od Intera, ali i utakmicom manje.

Juventus je pred imperativom pobjede protiv Sampdorije, jer su u prošlom kolu propustio šansu da četiri kola prije kraja osiguraju titulu. Za taj korak im je trebala pobjeda u Udinama, a na kraju su izgubili (2:1).

Pjanić, koji će od naredne sezone igrati za Barcelonu, nije nastupio u posljednja dva meča za Juventus, a pitanje je da li se i u utakmici sa Sampdorijom naći u startnoj postavi. Naime,  Sari je izjavio da utakmice do kraja sezone nisu za Pjanića, te da on kao trener odlučuje koji će igrači dobiti šansu na terenu. 

Inače, Pjanić je do sada osvojio tri titule šampiona Italije sa Juventusom, uz dva Kupa i jedan Superkup Italije.

Juventus je u posljednja četiri međusobna duela na svom terenu pobijedio Sampdoriju, te se i večeras očekuje rutinska pobjeda izabranika Mauricija Sarija (Maurizio Sarri). Prema kladionici Mozzart, kvota za pobjedu Juventusa je 1.33, a trijumf gostiju iz Đenove 8.50. Ostale kvote pogledajte ovdje


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.