SLUČAJ KOŠEVO

Sabrina Buljubašić: Vrijeme je da FK Sarajevo dobije svoj stadion

Koševo je naša kuća, sve je to FK Sarajevo

Sabrina Buljubašić: Gospodinu Namu su prezentirane sve opcije. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

26.7.2020

Generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić istakla je da bi FK Sarajevo najbolje znao upravljati Olimpijskom stadionom "Asim Ferhatović Hase".

- Koševo je naša kuća, sve je to FK Sarajevo, rekla je agilna direktorica novog-starog prvaka sa Koševa, i dodala:

- Mi bi kao klub najbolje znali unaprijediti stadion. Pokušali bi doći do četvrte kategorije, da ovdje igramo evropske utakmice, i da tu igra i reprezentacija. Mislim da je vrijeme da FK Sarajevo dobije svoj stadion, rekla je Sabrina Buljubašić. 

FK Sarajevo je u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom Asim Ferhatović Hase. Odluka o eventualnoj koncesiji stadiona Koševo podržana je i od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo Ngjena Hoai Nama ( Nguyen).

Gospodinu Namu su prezentirane sve opcije, od toga da gradimo novi stadion, do toga da preuzmemo Koševo. Nakon što smo analizirali mjesecima sve opcije, shvatili smo da je koncesija stadiona Koševo najbolja opcija. Kad se ujedinimo kao klub i navijači, smatram da možemo ostvariti ambiciju da Koševo bude naš stadion. Ovo je najveći klub u držav - istakla je generalna direktorica kluba s Koševa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.