BARCELONA

Bartomeu najavio dolazak našeg asa: Pjanić će nam donijeti sigurnost

Već imamo sedam novih fudbalera, istakao je prvi čovjek slavnog katalonskog kluba

Pjanić bi naredne sezone trebao biti važna karika u Barci. Arhiv

Avaz Sport

26.7.2020

Predsjednik Barcelone Đozep Marija Bartomeu (Josep Maria) istakao je da će Miralem Pjanić (30) donijeti sigurnost slavnom katalonskom klubu.

- Već imamo sedam novih fudbalera. Tu je mladi Pedri, a doveli smo i Trinkaa (Trincao) iz Brage - on je trenutno najbolji U-21 igrač Evrope. Imamo Mateusa Fernandesa (Matheus Fernandes - Palmeiras), ali i Miralema Pjanića, koji će donijeti sigurnost ekipi. Tu su nam i mladi igrači poput Aražua (Ronald Araujo), Rikija Puča (Riqui Puig) i Ansua Fatija, rekao je Bartomeu za „Mundo Deportivo“.

Također, istakao je da je Leo Mesi (Lionel Messi) više puta rekao da želi završiti karijeru u Barceloni.

- Nemam nikakve sumnje da će Mesi produžiti ugovor. Što se tiče Luisa Suareza, u njegovom ugovoru postoji opcija da se automatski produži na još jednu godinu, pod uslovom da naredne sezone odigra određen broj utakmica. Mark Andre ter Stegen (Marc-André ter Stegen) je sjajan golman i jedan od tri najbolja na svijetu. Ovdje ne govorimo samo o njegovim golmanskim kvalitetima, već i o karakteru, naglašava predsjednik Barcelone.

Na pitanje hoće li Brazilac Nejmar (Neymar) iz PSG-a i Lautaro Martinez iz milanskog Intera pojačati Barcu, Bartomeu odgovara:

- Teško je dogovoriti bilo šta bez razmjene igrača, takva je situacija i sa Nejmarom. Sa Interom smo pregovarali o transferu Martineza, ali to je sada prekinuto.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.