HRVATSKA

Gojak u današnjem "Dnevnom avazu" najavio transfer

Dobio sam nekoliko dana odmora poslije utakmice s Hajdukom te sam se vratio u trening

Gojak: Pogriješio sam!. Arhiv

Avaz Sport

27.7.2020

Već dugo se govori da je Amer Gojak prvi u redu za odlazak iz Dinama, pa je onda došao i derbi protiv Hajduka na kojemu su ga gledali skauti brojnih klubova. Nažalost, reprezentativac BiH je s dva nesmotrena poteza zaradio dva žuta kartona i ostavio saigrače na cjedilu... 

Dobio sam nekoliko dana odmora poslije utakmice s Hajdukom te sam se vratio u trening. Specifična je situacija, mali je odmor između sezona i nemam potrebe za nešto više od ovoga. Malo sam se odmorio i spremam se za izazove koji nas čekaju, započeo je Gojak razgovor za SN. 

Ubrzo se prebacio na taj derbi, taj crveni karton o kojem će se sigurno dugo pričati…

Pogriješio sam! Bio sam nesmotren i zaradio isključenje koje je opravdano. Puno sam razmišljao o tom potezu i nemam neko logično objašnjenje osim da sam podlegao važnosti utakmice. Znam koliko pobjeda nad Hajdukom znači našim navijačima i jednostavno sam izgorio. Neizmjerno mi je žao što sam ostavio momčad s igračem manje i još jednom se ispričavam svima. Čovjek uči na greškama, rekao je naš reprezentativac. 

No, to je samo jedan trenutak “pomračenja”, bilo bi jednostavno da je samo na tome ostalo. Dinamo općenito nakon koronastanke igra loše, uzeo je tek 12 bodova u devet utakmica prije prekjučerašnje s Varaždinom, mijenjaju se treneri, igrači… Što je tome razlog, kako to izgleda iznutra?

Puno toga je utjecalo na ovakvu situaciju. Nismo se očito snašli nakon pauze i upali smo u probleme. A kada si u takvoj fazi, onda je teško izvući se na površinu. Nemojte misliti da nam nije stalo ili da smo opušteni. Mi smo svi profesionalci i moramo cijeniti klub za koji igramo. Mislim da je ovo više psihološka kriza iz koje ćemo brzo izaći, najavljuje Gojak. 


Gojak: Puno toga je utjecalo na ovakvu situaciju. Arhiv

Ali, ono što najviše brine, Evropa od koje se živi je pred vratima. Može li se ekipa svejedno resetirati i već za mjesec i po dana biti na potrebnoj razini?

- Naravno. Ovo nas može samo dodatno homogenizirati. Mislim da će ove dvije sedmice pauze dobro doći da se resetiramo i krenemo starim stazama.

Je li Amer Gojak u petak zadnji put bio u Maksimiru kao Dinamov igrač?

- Puno se priča, ali ništa službeno. Kada nešto bude, vidjet ćemo. Moj otac i brat brinu se o tome, na meni je da treniram i igram.

Ostao je zagonetan. A ti skauti koji su došli na derbi? Hoće li crveni karton pokvariti ukupne recenzcije?

- Niko ozbiljan ne kupuje igrača na temelju jedne utakmice ili jednog poteza. Vjerujte, niti će me neko kupiti na osnovi jedne utakmice, niti će odustati od mene zbog crvenog kartona - zaključio je Gojak.

Opširniji razgovor sa Gojakom o njegovom transferu, ponudama i reprezentaciji BiH pročitajte u današnjem izdanju "Dnevnog avaza".

- Novac mi nije najvažniji, izjavio je predvodnik novog talasa naših najboljih fudbalera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.