HRVATSKA

Zašto je Mamić ranije poslao na odmor Dilavera i Hajrovića

Iako niko javno neće reći da se radi o suspenziji, niti je iko to tako predstavio, činjenica jest da je Mamića naljutila reakcija Dilavera i Hajrovića na jednom od sastanaka

Hajrović: Odlazi iz Dinama?. Arhiv

Avaz Sport

27.7.2020

Što će biti s Emirom Dilaverom, računaju li s njim još uvijek u Maksimiru? Naime, njega je novi-stari trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić, zajedno s Izetom Hajrovićem poslao ranije na odmor, još prije utakmice u Puli.

Iako niko javno neće reći da se radi o suspenziji, niti je iko to tako predstavio, činjenica jest da je Mamića naljutila reakcija Dilavera i Hajrovića na jednom od sastanaka, nakon kojeg im je poručio da dobro razmisle o svemu i vrate se s odmora kad i svi ostali, 30. jula, pišu SN.

Međutim, je li to zapravo bio prvi korak prema odlasku Dilavera iz Dinama? U trenucima kad su zadržali Teofila (Theophile), vabe Sigalija, uz Šutala, Gvardiola te Perića, koji će najesen opet biti u ekipi, Franjića koji također može igrati tu poziciju - je li Dilaver taj koji će biti višak?

Ne bismo se čudili da ta priča tako završi, premda je u Bjeličinoj eri Dilaver bio jedan od glavnih igrača evropskog Dinama, čak i kad nije bio u formi, puno je značio za ekipu, kao jedan od vođa. Ionako se odmah po Bjeličinu odlasku pričalo da bi on mogao otići, u međuvremenu je produžio ugovor pa je izgledalo da će još ostati u Maksimiru, no trenutno je bliži izlaznim vratima, nego vratima udarne momčadi.

Ali, mijenja se preko noći puno toga u Maksimiru, uostalom, zar nije Gavranović najbolji primjer za to?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.