TREĆE POLUVRIJEME

Najbizarniji trenerski otkazi: Hrvat ukrao kreditnu karticu igraču, Srbijanac otpušten preko Facebooka

Zašto je bivši trener Fiorentine Delio Rosija prije osam godina nasrnuo na Adema Ljajića

Gašpar. Germanijak

Avaz Sport

27.7.2020

Britanski portal "Four Four Two" objavio je listu najbizarnijih otkaza fudbalskih trenera, na kojoj je nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama Josip Gašpar zauzeo prvo mjesto.

Podsjetimo, Gašpar je prije nekoliko godina dobio otkaz u hrvatskom klubu NK Prečko jer je ukrao svom igraču kreditnu karticu i kupio 36 flaša žestokog pića.

S druge strane,  na pomenutoj listi našli su se i bivši trener FK Drina iz Zvornika Srbijanac Vladici Petroviću, koji je preko Facebooka saznao za otkaz, te skandal između bivšeg trenera Fiorentine Delio Rosija (Rossi), koji je prije osam godina - na utakmici protiv Novare, nasrnuo na Adema Ljajića. Rosi je u prvom poluvremenu izveo iz igre srbijanskog reprezentativca, a on mu je potom prigovorio i aplaudirao na njegovom potezu. Rosi je na kraju fizički napao Ljajića, a saigrači i pomoćni trener su spriječili opću tuču na terenu. 

S druge strane, Portugalac Leonardo Žardim (Jardim) otjeran je 2013. godine sa klupe Olimpiakosa zbog navodne afere sa suprugom vlasnika kluba Evangelosa Marinakisa...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.