ENGLESKA

Ispali iz lige, sada planiraju tužiti gol tehnologiju

Nije im priznat gol tokom sezone

Sporni gol: Zakazala tehnologija. NBC

Avaz Sport

28.7.2020

Čelnici engleskog Bornmuta sastat će se krajem ove sedmice kako bi odlučili da li će tužiti "gol tehnologiju" zbog velike greške koja je njihov klub, na kraju, koštala ispadanja iz Premijer lige.

Pomenuta tehnologija zakazala je na meču Aston Vila - Šefild, kada je golman domaćeg tima ušao s loptom u gol. Međutim, nije bilo signala da je lopta prešla liniju i igra je nastavljena. 

Ipak, poslije meča stiglo je izvinjenje i objašnjenje.

- Tokom susreta između Aston Vile i Šefilda dogodio se incident sa na gol liniji, kada je golman domaćina prenio loptu preko linije. Ipak, sudija nije dobio nikakav signal. Čak sedam kamera je locirano oko gola, ali je očigledno da su sve istovremeno bile zaklonjene golmanom, igračima i prečkama i stativama. Tako nešto se nije dogodilo u 9.000 mečeva koliko je tehnologija radila. "Hok-aj" se ovim putem izvinjava, Premijer ligi, Šefildu i svima koji su pogođeni ovim incidentom, pisalo je u objašnjenju sredinom juna.

Iako tada nisu bili zakinuti, Bornmut je u međuvremenu došao na ideju da traži finansijsku kompenzaciju zbog toga što bi možda ostali u ligi da Vila tada nije uzela bod. Upravo je za taj jedan bod Aston Vila izbjegla ispadanje, a da su ekipe bile izjednačene Bornmut bio ostao u Premijeršipu zbog bolje gol-razlike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.