SARAJEVO

Konačna odluka Općinskog vijeća Centar za stadion Koševo oko 14 sati

Nadam se da će preovladati razum, rekao je Haljevac

Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

29.7.2020

Dugogodišnji problem oko Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” konačno bi mogao biti riješen danas oko 14 sati. Naime, sjednica Vijeće sarajevske Općine Centar počinje u 10 sati, a kako smo saznali, konačna odluka oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" očekuje se oko 14 sati.


Dnevni red

- Na osnovu informacija iz medija o predloženom dnevnom redu za današnju 54. redovnu sjednicu Općinskog vijeća, Fudbalski klub Sarajevo obavještava vijećnike, načelnika, te navijače i cjelokupnu javnost da se Klub raduje početku rješavanja problematike upravljanja Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase”, saopćeno je iz FK Sarajevo koje prenosimo u cijelosti. 

- Pravno gledajući, Klub je svjestan da je današnji eventualni prijedlog početak opširnih dogovora s nadležnim institucijama, te da svaka saglasnost i odobrenje Općinskog vijeća idu u prilog spremnosti Kluba da stadion učine najboljim u državi. FK Sarajevo se nada da su informacije o traženju odobrenja za davanje koncesije nad stadionom Klubu istinite, te da su nadležne institucije prepoznale momenat za ispunjenje prethodno datih obećanja, što bi predstavljalo prvi konkretan korak.


Sport i ulaganja

S druge strane, načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić je već uputio prijedlog Vijeću da se FK Sarajevo ugovorom na dugoročni zakup na period od 30 godina, s mogućnošću produženja, za 1 KM dodijeli na upravljanje i korištenje Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”. 

- Vjerujem da će Općinsko vijeće donijeti odluku da se stadion Koševo dodijeli FK Sarajevo. Jedan sam od onih viječnika koji lobira da Koševo bude dato FK Sarajevo. 

Nadam se da će preovladati razum kod sviju i da će u budućnosti FK Sarajevo upravljati našim najvećim stadionom, te donijeti jako puno radosti u naš glavni grad. Samo kroz sport i ulaganje u njega možemo predstavljati našu jedinu BiH. Držim se one konstatacije, Sarajevo se dijeli samo kad je derbi. Kakav bi ovo bio grad bez Grbavice i Koševa? - rekao je dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac

Haljevac. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.