ITALIJA

Konte odgovorio na pitanje dolazi li Mesi u Inter

Držat ću se svojih igrača jer znam da daju sve od sebe

Konte: Posebno smo imali pritisak nakon pobjede Atalante protiv Parme. Arhiv

Avaz Sport

29.7.2020

Trener milanskog Intera Antonio Konte (Conte) izjavio je da pritisak koji njegovi igrači sada osećaju može da bude dobra lekcija za kasnije. Inter je u utorak pobijedio (2:0) Napoli i izbio na drugo mjesto Serije A pred posljednje kolo Serije A u kojem će se sastati sa Atalantom.

Igrali smo protiv dobrog tima, protiv ekipe koja je u posljednjim godinama mogla da izazove Juventus, rekao je Konte i dodao:

- Posebno smo imali pritisak nakon pobjede Atalante protiv Parme. Ovo su važni momenti, čak iako se radi o borbi za drugo mjesto. Moramo da se naviknemo na osjećaj koji donosi pritisak koji nam stvaraju ekipe koje su iza nas na tabeli. 

Italijanskom stručnjaku pokazali su fotografiju koju je napravila kineska televizija, koja je vlasnik prava za Seriju A, na kojoj je prikazan Lionel Mesi (Messi) na Duomo katedrali u Milanu. Upitan da li bi radije u timu imao Mesija ili četvoricu drugih igrača koji vrijede po 50 milona eura, Konte je odgovorio:

Mislim da su oba scenarija prilično nemoguća. Držat ću se svojih igrača jer znam da daju sve od sebe. A što se tiče Mesija, lakše bi bilo da pomjerimo Duomo katedralu nego da njega dovedemo u Inter.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.