TREĆE POLUVRIJEME

FIFA razmišlja o različitim opcijama za dodjelu godišnjih nagrada

Odgođena je svečanost dodjele FIFA-inih nagrada "Best" koja je trebala biti održana u septembru u Milanu

Rumenige zbog Levandovskog zamjerio "France Footballu". Arhiv

Avaz Sport

30.7.2020

Iako je pandemija koronavirusa poremetila nogometnu sezonu, u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) razmišljaju o više opcija za dodjelu godišnjih nagrada za 2020. godinu.

Odgođena je svečanost dodjele FIFA-inih nagrada "Best" koja je trebala biti održana u septembru u Milanu, ali krovna nogometa organizacija i dalje razmišlja o mogućnostima podjele priznanja na neki drugi način.

Magazi "France Football" odlučio je za ovu godinu otkazati dodjelu svoje prestižne nagrade Zlatna lopta, što je posebno zaboljelo predsjednika bajerna Karl-Hajnc Rumenigea (Karl-Heinza Rummenigge), jer je vidio priliku za svog igrača, Poljaka Roberta Levandovskog (Lewnadowski), da se nađe u uskom krugu favorita. 

Evropski nogometni savez (UEFA) neće odustati od dodjele svojih prizanja najboljima u takmičenjima pod njihovom ingerencijom, a podjela će biti upriličena u oktobru, tokom žrijeba grupa Lige prvaka.

Nominirani igrači bit će poznati krajem avgusta, po završetku nastavka prekinutih takmičenja u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.