ŽELJEZNIČAR

Osim: U sedam dana smo izgubili tri-četiri igrača

Vidjet ćemo u subotu gdje smo, i ne samo u subotu

Osim: Nismo u idealnom stanju što se tiče povreda, imamo nekih pehova. Arhiv

Piše: Avaz Sport

30.7.2020

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim, uoči starta Premijer lige BiH i derbija sa starim rivalom Veležom, izjavio je da su se svi zaželjeli utakmica i da su se za takmičarski meč spremali pet mjeseci. No, subotnji duel (20.30 sati) Plavi dočekuju sa nekoliko problema sa povredama.

- Poželili smo se definitivno takmičarskih utakmica, pet mjeseci je prošlo od zadnje. To je ono zbog čega igramo, zbog čega se bavimo ovim. Svjesni smo težine zadatka, zbog više razloga. Igramo protiv neugodnog protivnika, protivnik nam u posljednje vrijeme ne leži. Prva je utakmica i ta utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu predvidjeti, rekao je Osim te dodao: 

- Nismo u idealnom stanju što se tiče povreda, imamo nekih pehova. Nismo to planirali. U sedam dana smo izgubili tri-četiri igrača, neke definitivno za utakmicu, a neki su roviti. Zbog svega toga očekujemo tešku utakmicu. Ali, spremni smo, pripremamo se za to već nekih pet mjeseci skoro. Nadam se da ćemo biti motivirani i da ćemo ostvariti najbolji rezultat

Analizirajući protekle pripreme Osim je podsjetio da je Željezničar odigrao nekoliko utakmica protiv premijerligaša, te tri-četiri utakmice protiv ekipa iz našeg ranga...

-  Vidjet ćemo u subotu gdje smo, i ne samo u subotu. Ja uvijek kažem da ćemo poslije tri-četiri kola znati gdje smo, u kakvoj smo formi i šta je ko uradio za vrijeme ove velike pauze, zaključio je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.