PRVAK BIH NOSIOC U ŽRIJEBU

Sportski direktor podgoričke Budućnosti o protivnicima u Ligi prvaka: Volio bih Sarajevo ili Zvezdu

Žrijeb je na programu 9. avgusta, a igrat će se samo jedna utakmica

Zvezdan Milošević. FK Budućnost

Avaz Sport

30.7.2020

Aktuelni prvak Crne Gore, ekipa Budućnosti iz Podgorice, nastupit će u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a uskoro ih očekuje žrijeb u kojem je i prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Sarajeva.

Budućnost nije među nosiocima i mogući protivnici su im Kluž, Seltik, Astana, Ludogorec, Crvena zvezda, Karabag, Legija Varšava, Makabi Tel-Aviv, Molde, Šerif, Ferencvaroš, Dandalk, Slovan, Suduva, Omonija, Dinamo Tbilisi i Sarajevo.

Žrijeb je na programu 9. avgusta, a igrat će se samo jedna utakmica. Žrijeb će odlučiti koja ekipa će imati prednost domaćeg terena.

Sportski direktor Budućnosti, rođeni Sarajlija, Zvezdan Milošević, čeka ime rivala, a u razgovoru za Sport klub rekao je da bi volio odmjeriti snage sa Sarajevom ili Crvenom zvezdom.

- Volio bih Sarajevo ili Crvenu zvezdu. Nema nikakve dileme da bi dueli sa ekipom iz mog rodnog Sarajeva ili Beograda bili medijski izuzetno atraktivni, a uvjeren sam da bi ljubitelji fudbala imali šta da vide i na terenu. Nažalost, mečeve koji slijede će pratiti uz male ekrane jer prisustvo navijača nije dozvoljeno, ali vjerujem da će i to uskoro proći - naglasio je Milošević.

Podsjećamo, potencijalni protivnici Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka su: Budućnost, Celje, Sileks, Đurgarden, Ararat, KuPS, KR Rejkjavik, Tirana, Florijana, Folja Eš, Flora Talin, Dinamo Brest, Riga, Evropa, Ki Klasvik, Konahju Kvaj i pobjednik preliminarne runde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.