NAPULJ

De Laurentis: Svi gledamo vijesti iz Španije i u velikom smo strahu

U prvoj utakmici u Napulju rezultat je bio 1:1. Arhiv

Avaz Sport

30.7.2020

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis izjavio je da bi UEFA trebala revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka, koja je na programu 8. avgusta, premjestiti iz Barcelone zbog teške epidemiološke situacije u Kataloniji.  

Svi gledamo vijesti iz Španij i u velikom smo strahu. Iako se u Barceloni ponašaju kao da se ništa ne događa, tražit ćemo od UEFA-e neutralni teren, Portugal, Njemačku ili Švicarsku. Ionako se završnica igra u Portugalu, kazao je De Laurentiis.

Lokalne vlasti Katalonije su u subotu uvele dodatne restrikcije zbog širenja koronavirusa, a jedna od njih je i 14-dnevna zabrana organizacije sportskih događaja, koja će isteći neposredno prije dana utakmice Barcelona - Napoli. Katalonski radio RAC1 donio je informaciju da će se utakmica umjesto na Nou Kampu igrati na nekom drugom stadionu. Također, isti radio tvrdi da su Gimeraešs i Porto spremni preuzeti organizaciju dvoboja. 

U prvoj utakmici u Napulju rezultat je bio 1:1, a osim te utakmice igrat će se još tri preostala dvoboja osmine finala. .. Četrtfinala Lige prvaka kao i završnica igrat će se u Portugalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.