NSBiH

Bh. sudije sutra dijele pravdu u Saudijskoj Arabiji

Duži niz godina najbolje evropske sudije dijelile su pravdu na utakmicama u Saudijskoj Arabiji, a na zahtjev tamošnjeg fudbalskog saveza i na prijedlog UEFA-e dvije utakmice će suditi i arbitri iz Bosne i Hercegovine

Sport Avaz.ba

Prvi meč koji će voditi sudijska trojka iz naše zemlje je El Ahli SC - El Hazem

Foto: Arhiv


Prvenstvo Saudijske Arabije koji je prekinut zbog pandemije koronavirusa nastavlja se sutra, 4. avgusta.

- Duži niz godina najbolje evropske sudije dijelile su pravdu na utakmicama u Saudijskoj Arabiji, a na zahtjev tamošnjeg fudbalskog saveza i na prijedlog UEFA-e dvije utakmice će suditi i arbitri iz Bosne i Hercegovine.  Nogometni savez Bosne i Hercegovine dao je saglasnost glavnom sudiji Irfanu Peljti i asistentima Davoru Belji i Senadu Ibrišimbegoviću da sude u dva kola elitnog takmičenja u ovoj azijskoj zemlji, saopćeno je iz NSBiH. 

Prvi meč koji će voditi sudijska trojka iz naše zemlje je El Ahli SC - El Hazem koji će biti odigran sutra u 20.15 sati na stadionu "King Abdullah Sports City" u Džedi. Kao i u većini zemalja, ovaj susret će biti odigran pod strogim mjerama bez prisustva publike.

- Bit će ovo posebna prilika za sudije M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine da steknu iskustvo u takmičenju u kojem se koristi VAR sistem.  Povjerenje ukazano bh. sudijama predstavlja veliko priznanje za rad NS BiH, kao i njegove sudijske organizacije, ističu u kući bh. fudbala.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na