ŠPANIJA

Sevilja želi Rakitića samo pod jednim uslovom

Sport Avaz.ba
03.08.2020 14:08

Rakitić: Pod ugovorom s Barcelonom još godinu

Foto: Arhiva

Katalonske novine "Mundo Deportivo" izvijestile su da je Barcelona spremna pustiti hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića (32) u Sevilju za 10 miliona eura, umjesto 20 miliona. No, iz Sevilje su poručili kako može doći jedino besplatno.

Rakitić s Barcelonom, podsjetimo, ima ugovor na još godinu, do 30. juna 2021. godine.

- Barcelona bi prihvatila prodaju za 10 miliona eura. Time bi uštedjela na njegovoj plaći do 2021. kada postaje slobodan igrač. Sam Rakitić sanja o umirovljenju u Sevilji gdje je svojedobno upoznao suprugu... - prenosi "Mundo Deportivo", te dodaje:

Zbog profesionalnog i uvijek besprijekornog ponašanja Barcelona bi mu olakšala odlazak. 

Rakitić je prošli mjesec izjavio kako ne razmišlja o odlasku iz Barcelone ovog ljeta, a uprava se nije javno oglasila. Prošlo ljeto je sve upućivalo na to da ga želi prodati, a potreba za novcem je dodatno porasla nakon izbijanja krize s koronavirusom zbog koje klubovi nemaju prihoda od ulaznica, turističkih obilazaka stadiona i suvenira.

Sevilja, koja je završila prvenstvo na četvrtom mjestu i time izborila nastup u Ligi prvaka, ranije je poručila kako bi dovela Rakitića pusti li ga Barcelona besplatno. U nedjelju je ponovila taj stav...

Komentari

NA VRH