ŠPANIJA

Sevilja želi Rakitića samo pod jednim uslovom

Rakitić: Pod ugovorom s Barcelonom još godinu. Arhiva

Avaz Sport

3.8.2020

Katalonske novine "Mundo Deportivo" izvijestile su da je Barcelona spremna pustiti hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića (32) u Sevilju za 10 miliona eura, umjesto 20 miliona. No, iz Sevilje su poručili kako može doći jedino besplatno.

Rakitić s Barcelonom, podsjetimo, ima ugovor na još godinu, do 30. juna 2021. godine.


- Barcelona bi prihvatila prodaju za 10 miliona eura. Time bi uštedjela na njegovoj plaći do 2021. kada postaje slobodan igrač. Sam Rakitić sanja o umirovljenju u Sevilji gdje je svojedobno upoznao suprugu... - prenosi "Mundo Deportivo", te dodaje:


Zbog profesionalnog i uvijek besprijekornog ponašanja Barcelona bi mu olakšala odlazak. 

Rakitić je prošli mjesec izjavio kako ne razmišlja o odlasku iz Barcelone ovog ljeta, a uprava se nije javno oglasila. Prošlo ljeto je sve upućivalo na to da ga želi prodati, a potreba za novcem je dodatno porasla nakon izbijanja krize s koronavirusom zbog koje klubovi nemaju prihoda od ulaznica, turističkih obilazaka stadiona i suvenira.

Sevilja, koja je završila prvenstvo na četvrtom mjestu i time izborila nastup u Ligi prvaka, ranije je poručila kako bi dovela Rakitića pusti li ga Barcelona besplatno. U nedjelju je ponovila taj stav...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.