FRANCE FOOTBALL

Ronaldov spektakularni transfer propao zbog koronavirusa

Navodno, sve je bilo dogovoreno usmeno...

Sport Avaz.ba
04.08.2020 10:08

Ronaldo: Ostaje u Juventusu najmanje još jednu sezonu

Foto: Arhiv

As Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristianio) je bio odlučio da ode iz Torina u PSG, ali je sve propalo zbog pandemije koronavirusa. Portugalac je imao ponudu francuskog prvaka koja bi ga učinila najplaćenijim fudbalerom svijeta. Navodno, sve je bilo dogovoreno usmeno... No, ni bogati Parižani nakon korona-krize ne mogu ispuniti obećano, pa se Ronaldo predomislio i odlučio ostati u Torinu. 

Ronalda je zaintrigirala ideja da u napadu igra s Nejmarom (Neymar) i Kilijanom Mbapeim (Kylian Mbappe), budući da njegov Juventus igra blijed nogomet, uprkos devetom osvojenom Skudetu u nizu.

- Ronaldo se u Juventusu osjeća poput zatvorenika, te da nije sretan. Smatra da klub ne živi prema svojim ambicijama i nije zadovoljan trenerom Mauricijom Sarijem (Maurizio Sarri) te zbog svega toga postoji želja za odlaskom u Francusku, piše France Football.

  

Francuzi navode i to da je Ronaldo u odličnim odnosima s Nejmarom i da obožava Mbapea, te da je sa njima htio činiti najubojitiji napadački trio na svijetu. Međutim, sada je već izvjesno da će 35-godišnji napadač ostati u Juventusu najmanje još jednu sezonu... 

Komentari

NA VRH