ZETRA

Asmir Begović: Ponosan sam na sve što smo do sada napravili

Sport Avaz.ba
04.08.2020 11:46

Golmanska akademija Asmir Begović osnovana je 2017. godine u Sarajevu, a dobila je i svoje filijale u Engleskoj i Njemačkoj

Foto: GA AB

Na terenima Olimpijskog centra Zetra danas je i službeno otvorena treća sezona rada Golmanske skademije Asmir Begović.  Reprezentativac Bosne i Hercegovine i još uvijek aktuelni član Bornemuta, koji je sezonu završio na posudbi u Milanu, zbog epidemiološke situacije ovaj put nije mogao doputovati u Sarajevo, pa se polaznicima obratio putem video linka i poručio da rad i zalaganje na kraju uvijek donose rezultat. 

- Ponosan sam na sve što smo do sada napravili s Akademijom. Kada smo počeli s ovim projektom cilj je bio da mladim golmanima pružimo priliku da se individualno razvijaju i mislim da su već prve dvije godine dale rezultate. Imamo nekoliko golmana koji su počeli dobijati priliku na seniorskom nivou, imamo nekoliko mladih golmana koji su se izborili za priliku u omladinskim reprezentacijama i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti - kazao je Begović.  

Devetnaestogodišnji Ajdin Dinar ovog ljeta je postao prvi polaznik Akademije koji je potpisao profesionalni ugovor, i to sa prvoligašem Rudarom iz Kaknja. U Akademiji smatraju da je to, između ostalog, pokazatelj njihovog dobrog rada i uvjereni su da će prave rezultate pokazati u vremenu koje dolazi.

Golmanska akademija Asmir Begović osnovana je 2017. godine u Sarajevu, a godinu kasnije dobila je i svoju filijalu u Engleskoj. Ove sezone s radom počinje i treća ispostava Akademije, i to u njemačkom Hajlbronu. Akademija je fokusirana na stvaranje vrhunskih uslova rada za mlade, ambiciozne i marljive golmane, kako bi oni dobili priliku maksimizirati svoj individualni razvoj. Među polaznicima su dječaci i djevojčice između 6 i 16 godina, a od ove godine Akademija nudi i mogućnost specijalnog programa za seniorske golmane.

- Prošla sezona je kao i za sve ostale bila specifična i s puno problema uzrokovanih pandemijom COVID 19 - objašnjava Ibro Hodžić, glavni trener i direktor Akademije, te dodaje:

- Zato se još više radujemo početku rada u ovoj sezoni. Kao i ranijih godina, i ovaj put imamo ograničen broj polaznika. Želimo da se svaki polaznik osjeća posebno i da svakome od njih posvetimo dovoljno vremena za individualni rad.

Komentari

NA VRH