SERIJA A

Dibala MVP protekle sezone u Italiji

Pojedinci su izabrani na osnovu zvanične statistike, a u obzir su uzeli utakmice igrane u Seriji A, Kupu Italije i Superkupu

Paulo Dibala. AFP

Avaz Sport

4.8.2020

Serija A zvanično je proglasila najbolje fudbalere na svim pozicijima, a najkorisnijim igračem nedavno završene sezone proglašen je Paulo Dibala (Dybala) iz Juventusa.

Argentinac je ponio laskavo priznanje MVP lige. Za najboljeg golmana izabran je Vojčeh Ščesni (Wojciech Szczęsny) iz Juventusa, najbolji defanzivac je Stefan de Vrij (Inter), među veznim igračima istakao se Alehandro Gomez (Alejandro Gomez) iz Atalante, a među napadačima Ćiro Imobile (Ciro Immobile) iz Lacija. Za najboljeg mladog igrača izabran je Dejan Kuluševski (Parma).

Kako se navodi u saopštenju lige, pojedinci su izabrani na osnovu zvanične statistike, a u obzir su uzeli utakmice igrane u Seriji A, Kupu Italije i Superkupu.

- Proglašavamo najbolje igrače za sezonu 2019/20. Izbor je zasnovan na statističkim podacima, koji predstavljaju objektivan kriterij. Ovo je bila neobična godina, ali su igrači pokazali talenat u svim utakmicama. Zahvaljujemo im na profesionalizmu i posvećenosi - rekao je prvi čovjek lige Luiđi de Siervo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.