NSBIH

Generalna skupština 25. avgusta

Na sjednici je izvršena analiza početka takmičenja u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na provođenje plana mjera i procedura „Protokola COVID 19“

Propisane mjere i procedure u cijelosti se poštuju na premijerligaškim terenima. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

4.8.2020

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je putem video-linka, pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, održao 55. sjednicu.

- Na sjednici je izvršena analiza početka takmičenja u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na provođenje plana mjera i procedura „Protokola COVID 19“ u kojem su detaljno razrađene mjere za organizaciju i odigravanje utakmica Premijer lige BiH. Zaključak je da se propisane mjere i procedure u cijelosti poštuju i da treba nastaviti sa provedbom i realizacijom istih u nastavku takmičenja, saopćeno je iz NSBiH.

Usvojen je prijedlog odluke o naknadama za službena lica na utakmicama u organizaciji NS BiH, kao i prijedlog odluke o nabavci opreme za sudije Premijer ligi i entitetskim prvim ligama. 

- Izvršni odbor je informisan o planu distribucije materijalne pomoći u vidu dezinfekcionih setova za klubove na svim nivoima organizovanog takmičenja, kao i daljim aktivnostima na realizaciji financijskog dijela pomoći iz projekta koji je NS BiH omogućio putem UEFA-e sredstava za saniranje šteta u klubovima koje su izazvane epidemijom koronavirusa.  Prema ranije usvojenom hodogramu aktivnosti rada Izvršnog odbora, na današnjoj sjednici je utvrđen datum održavanje redovne sjednice Generalne skupštine NS BiH koja je planirana za 25.avgust 2020. godine. Javnost će biti blagovremeno obavještena o ostalim detaljima u vezi sa sjednicom Generalne skupštine NS BiH, istakli su iz kuće bh. fudbala.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.