FK ŽELJEZNIČAR

Osim: Protiv Radnika će biti potpuno drugačija utakmica

A. V. / Avaz.ba
05.08.2020 09:56

Amar Osim

Foto: FK Željezničar

Željezničar je jučer na Grbavici u kontrolnoj utakmici slavio protiv visočke Bosne s uvjerljivih 6:0.

Golove za "Plave" postigli su Mujić, Duraković, Zec, Štilić, Juričić i Gasal, a nakon utakmice Amar Osim je dao svoje viđenje utakmice, istakavši kako su se njegovi igrači kvalitetno istrčali i izigrali

"Uvijek ovako radimo kada igramo za vikend. Fin protivnik koji se nadigravao, bez obzira što nije naš nivo, ali pokušavali su igrati, ostavljali su nam prostor kojeg smo manje-više uspjeli iskoristiti. U drugom poluvremenu je nekako lakše bilo igrati, bolja ekipa. Fino smo se istrčali. Dan manje imamo za pripremu utakmice, pa smo ovo iskoristili da se igrači izigraju, da se neke stvari uhodaju. Koliko će nam to pomoći za petak, vidjećemo, ali ok. Biće to totalno drugačija utakmica nego danas, na drugačijem terenu, po drugačijem vremenu. Sutra i prekosutra ćemo se osvježiti, pa šta nam Bog da, rekao je strateg Željezničara, a potom pojasnio situaciju s igračkim kadrom pred susret s Radnikom.

"Vratit će nam se Alispahić, Štilić je odigrao 45 minuta bez tegoba. Ok, protiv protivnika koji nije naš nivo, ali istrčao se. Veselinović je trenirao danas skoro normalno. I on je trebao možda igrati, ali sačekat ćemo dan dva. Miletić se ugruvao, ružno je pao na rame, nisu ligamenti otišli i za dan-dva biće ok. Ostali su tu, osim Boje koji će pauzirati par mjeseci".

NA VRH