PREMIJER LIGA BIH

Veležu i Zrinjskom sudi četvorka iz Sarajeva, Želji u Bijeljini arbitar iz Banje Luke

Određene sudije. FK Željezničar

Piše: A. V. / Avaz.ba

5.8.2020

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odredio je sudije za susrete 2. kola m:tel Premijer lige BiH, koji se igraju u petak i subotu, 7. i 8. augusta.

Na derbi susretu između Veleža i Zrinjskog pravdu će dijeliti sudijska četvorka iz Sarajeva. Za glavnog sudiju delegiran je Adis Mulahasanović, a asistirat će mu njegovi sugrađani Moamer Čaušević, Enes Đozić i Haris Kaljanac.

Željezničaru će na gostovanju kod Radnika u Bijeljini suditi Dragan Petrović iz Banje Luke, dok će njegovi pomoćnici biti Amer Macić (Mostar), Mirza Demir (Kakanj) i Luka Bilbija (Prijedor).

Glavni sudija na susretu Mladost - Sarajevo bit će Miloš Gigović iz Gradiške, a njegovi pomoćnici Damir Lazić (Brčko), Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Frano Jelić (Široki Brijeg).

Uloga glavnog arbitra u duelu Tuzla sitija i Krupe pripala je Admiru Musiću iz Sarajeva, meč Olimpik - Široki Brijeg sudit će Elvis Mujić iz Banovića, a onaj između Borca i Slobode Antoni Bandić iz Gruda.

Saopšteno je i kako će četiri susreta biti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport, a to su Radnik - Željezničar (petak, 17:00), Borac - Sloboda (petak, 19:00), Mladost - Sarajevo (subota, 17:00) i Velež - Zrinjski (subota, 19:00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.