ITALIJA

Prodata Roma: Novi vlasnik do kraja avgusta preuzima Rimljane

Svi mi u "Friedkin Groupu" sretni smo što postajemo dio ovog kultnog grada i kluba, rekao je Dan Fridkin

U novu sezonu sa novim vlasnikom. Arhiv

Avaz Sport

6.8.2020

Roma našeg Edina Džeke jutros je objavila zvanično saopćenje u kojem je potvrđeno da je klub promijenio vlasnika.  Novi vlasnik kluba iz Rima je američka kompanija  "Friedkin Group" kojoj je glavni posao u SAD-u trgovina automobilima Toyota. Kako je staknuto, Romu će preuzeti do kraja avgusta. Vlasnička prava, odnosno klupska imovina i kapital, prodata su za 591 milion eura

Svi mi u "Friedkin Groupu" sretni smo što postajemo dio ovog kultnog grada i kluba. Radujemo se što skorijem preuzimanju kluba i ulaskom u Rominu porodicu, rekao je Dan Fridkin (Friedkin). 

S druge strane, dosadašnji vlasnik - također Amerikanac, Džejms Palota (James Pallotta) istakao je jako zadovoljan što može potvrditi zaključeni dogovor sa "Friedkin Grupom" oko prodaje Rome. 

- Sinoć smo potpisali ugovor i u narednim danima radit ćemo zajedno na finalizaciji procedura promjene vlasništva kluba. Posljednjih mjeseci Dan i Rajan Fridkin pokazali su punu predanost finaliziranju pregovora i vođenja kluba na pozitivan način, rekao je Palota.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.