ITALIJA

Toti se vraća u Romu

"Sky Sport Italia" danas informiše da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti povratak Petračija, ali i otvoriti vrata klupskoj legendi Franćesku Totiju

Sport Avaz.ba
07.08.2020 17:05

Toti (lijevo): Stekli se preduslovi za povratak na Olimpiko

Foto: Arhiv

Roma je ove sedmice promijenila vlasnika, ali na čelu kluba ostaje Amerikanac. Kompanija "Friedkin Group" na čelu s Danom Fridkinom (Friedkin) otkupila je rimski klub od Džejmsa Palote (James Pallotta) za 591 milion eura. 

Preuzimanje kluba će službeno biti 31. avgusta, a tada će se Roma moći uključiti u prijelazni rok. No, prvo mora pronaći novog sportskog direktora jer je Đanluka Petrači (Gianluca Petrachi) dobio otkaz nakon sukoba s Palotom. "Sky Sport Italia" danas informiše da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti povratak Petračija, ali i otvoriti vrata klupskoj legendi Franćesku Totiju (Francesco Totti). 

Toti je 2017. godine prisilno okončao karijeru kao 40-godišnjak, nakon 28 godina provedenih u klubu iz Rima,jer mu uprava nije željela dati novi ugovor, ali mu je dala ulogu direktora. Međutim, shvativši da mu Palota radi iza leđa i ne uključuje ga u odluke, u junu 2019. podnio je ostavku i naglasio da će se u klub vratiti samo u slučaju promjene vlasnika.

Komentari

NA VRH