LIGA PRVAKA

Pirova pobjeda Juventusa: Lion i Mančester siti u četvrtfinalu

Pjanić se oprostio od Lige prvaka

Detalj s večerašnje utakmice. Juventus

Piše: A. M. / Avaz Sport

7.8.2020

Liga prvaka se nakon višemjesečne pauze vratila večerašnjim revanš susretima osmine finala.

Juventus je nakon poraza u prvoj utakmici (1:0) ostvario Pirovu pobjedu protiv Liona (2:1). Zahvaljujući golu u gostima Francuzi su izborili mjesto među osam najboljih timova Evrope.

Lion je poveo golom Memfisa Depaja (Memphis Depay) sa bijele tačke u 12. minuti. Juventus je iz drugog penala na utakmici došao do izjednačenja u 43. minuti. Strijelac gola bio je Kristijano (Cristiano) Ronaldo. Portugalac je režirao preokret u drugom poluvremenu postigavši gol za 2:1 u 60. minuti susreta. 

Za novog člana Barselone, Miralema Pjanića, ovo je bila oproštajna utakmica u dresu "Stare dame". Na terenu je proveo sat vremena, a zamijenio ga je Aron Ramzi (Ramsey).


Mančester siti je nakon pobjede u Madridu (1:2) slavio i večeras istim rezultatom, te na taj način eliminisao Real.

Rahim (Raheem) Sterling je doveo "Građane" u vodstvo u 9. minuti susreta. Na odgovor Reala čekalo se do 28. minute kada je gol za izjednačenje postigao Karim Benzema. Sve nade Reala o plasmanu u četvrtfinale srušio je Gabrijel Žezus (Gabriel Jesus) golom u 68. minuti.

Siti će u četvrtfinalu odmjeriti snage s Lionom.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka bit će kompletirani sutra, nakon što budu odigrane dvije preostale revanš utakmice osmine finala.

Barselona dočekuje Napoli, a Bajern će ugostiti ekipu Čelzija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.