PREMIJER LIGA

U Vrapčićima igraju Velež i Zrinjski, fudbaleri Sarajeva idu na megdan Mladosti

U 17:30 sati na Otoci se sastaju Olimpik i Široki Brijeg

Velež se nije proslavio u prvom kolu na Grbavici. FK ŽELJEZNIČAR

A. Č. / Avaz Sport

8.8.2020

Drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će kompletirano danas.

Na rasporedu su četiri utakmice, a u centru pažnje je mostarski derbi koji od 19 sati u Vrapčićima igraju Velež i Zrinjski.

Za Velež je ovo historijska utakmica, prva koja će se igrati pod reflektorima na stadionu Rođeni, što je dodatni motiv ekipi Feđe Dudića, koja se nije proslavila u prvom kolu na Grbavici. 

Velež neće imati podršku navijača jer se utakmice zbog pandemije koronavirusa igraju pred praznim tribinama.

Fudbaleri Sarajeva koji su u prošlom kolu osvojili tri boda u Krupi, danas će na megdan Mladosti, koja na startu prvenstva ima mnogo problema. Mladost je zbog koroanvirusa u ekipi preskočila dobar dio priprema, što se osjetilo na startu prvenstva na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci koji je slavio 5:0, a trener Mladosti Fahrudin Šolbić podnio ostavku. Ekipu će protiv Sarajeva sa klupe predvoditi Elvedin Beganović. Sve osim trijumfa aktuelnog prvaka BiH u ovom meču bilo bi ravno seznaciji. 

Duel se igra od 17 sati.

U 17:30 sati na Otoci se sastaju Olimpik i Široki Brijeg, dok će zavjesu na drugo kolo utakmicom na Tušnju spustiti Tuzla City i Krupa (20.30 sati).

Jučer je Željezničar u Bijeljini nadigrao Radnik 2:0, a identičnim rezultatom je Borac u Banjoj Luci pobijedio Slobodu. Ova dva tima poslije dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog pogotka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.