PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo apsolutni favorit protiv Mladosti: Bordo tim danas bez jednog važnog igrača

Mi smo se maksimalno pripremilu za utakmicu protiv Mladosti, rekao je Marinović

Dupovac i Rahmanović: Ponovo u rosteru za utakmicu. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

8.8.2020

Novi-stari prvak s Koševa danas (17 sati) gostuje u Doboju kod Kaknja, gdje je ponovo apsolutni favorit. Sarajevo i Mladost su do sada odigrali 14 međusobnih utakmica u kojima je bordo tim ostvario devet pobjeda, četiri remija i jedan poraz.

- Nema laganih utakmica... Mi smo se maksimalno pripremilu za utakmicu protiv Mladosti. Tražit ćemo da budemo što bolji i kvalitetniji, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović.

Bordo tim je u prošloj sezoni pobijedio u Doboju kod Kaknja sa 3:0 (strijelci Slobodan Milanović, Mersudin Ahmetović i Amar Rahmanović). Inače, Sarajevo je u dosadašnjih sedam utakmica na gostovanju Mladosti ostvarilo po tri pobjede i remija, te jedan poraz.

Kada je u pitanju igrački kadar, za razliku od premijerne utakmice i pobjede u Krupi (0:2), bordo tim će danas biti jači za Amara Rahmanovića, koji je odradio suspenziju zbog kartona, te oporavljenog Amera Dupovca.

Van stroja će biti samo Tino-Sven Sušić, koji je ove sedmice (nakon povrede lože) ušao u puni trenažni proces. Međutim, stručni štab kluba s Koševa, kako saznajemo, s njim ne želi ništa da rizikuje, jer bordo tim uskoro kreće u novu, evropsku avanturu. Žrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka je već sutra, a prva evropska utakmica 18. ili 19. avgusta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.