FERENCVAROŠ

Kovačević: Budimpešta je impresivan grad

Sport Avaz.ba

Kovačević: Sviđa mi se način rada u Ferencvarošu

Foto: Arhiv


Naš reprezentativni stoper Adnan Kovačević (26), koji je krajem jula napustio poljsku Koronu Kilce i potpisao za mađarski Ferencvaroš, zadovoljan je prvim utiscima iz Budimpešte

Prije nego što sam potpisao, znao sam malo stvari o Ferencvarošu, rekao je Kovačević za zvaničnu stranicu kluba i dodao:

- Pitao sam svog saigrača iz reprezentacija Eldara Ćivića za mišljenje o klubu, koji mi je pričao sve o trenerima i njihovoj filozofiji. Shvatio sam da je Ferencvaroš dobar tim sa dobrim igračima i sjajnim trenerom. Sviđa mi se način rada u Ferencvarošu. Iako igramo prijateljske mečeve, ja nastojim da pružim sve od sebe na terenu. Imamo još dva prijateljska duela i pokušat ću da se nametnem treneru uoči sezone. Što se tiče Budimpešte, to je impresivan grad. Uoči priprema sam bio sa djevojkom tri, četiri dana ovdje. Po prvi put smo bili u glavnom gradu Mađarske. Pokušali smo pronaći novu kuću što prije i otkrili smo zaista sjajna mjesta u gradu. 

Istakao je da mu je cilj plasman i nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

Želim da igram grupnu fazu Lige šampiona sa Ferencvarošom i titulu šampiona Mađarske. Vjerujem da to možemo ostvariti, zaključio je Kovačević.

Više o temi Adnan Kovačević

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na