UEFA

Sarajevo saznalo prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka: Pogledajte sve parove

Sa prošlogodišnje kvalifikacionog duela za Ligu prvaka Sarajevo - Seltik. Arhiv

Piše: Avaz Sport

9.8.2020

Novi-stari prvak BiH s Koševa danas je saznao protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. To je Konahs (Vels), koji će biti domaćin.

Inače, UEFA je sinoć napravila podgrupisanje uoči današnjeg žrijeba. Bordo tim se našao u grupi nositelja za Crvenom zvezdom i Šerifom, a mogući protivnici su bili Fola (Luksemburg), Konahs (Vels) i Evropa (Gibraltar).  

Podsjećanja radi, postoji mogućnost da se utakmice igraju i na neutralnom terenu, a opcije su Kipar, Mađarska, Poljska i Grčka. Prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka na programu je 18. ili 19. avgusta.

Parovi: Ferencvaros - Đurgarden, Seltik - Rejkjavik, Legija - Linfield/Drita, Šerif Tiraspol - Fola, Konahs - Sarajevo, Crvena zvezda - Evropa FC, Budućnost Podgorica - Ludogorets, Ararat-Armenia - Omonija, Floriana - Kluž, Makabi Tel Aviv - Riga, Karabag - Sileks, Dinamo Tbilisi - KF Tirana,  Dinamo Brest - Astana, Molde FK - KuPS, Flora Tallin - Suduva, Celje - Dundalk,  KI Klaksvik - Slovan Bratislava.

Sutra je na programu žrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka (12 sati), te prvog pretkola za Evropsku ligu, gdje će biti žrijabani i Željezničar, Zrinjski i Borac Banja Luka.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.