LIGA PRVAKA

Nekadašnji većinski vlasnik FK Sarajevo domaćin novom-starom prvaku BiH na Velsu

Konahs je u četiri navrata bio učesnik evropskih kupova

Tan: U Kardifu dočekuje bordo tim. Arhiv

Piše: Avaz Sport

9.8.2020

Novi-stari prvak s Koševa u 1. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv Konahsa, koji je prošle sezone prvi put u klupskoj historiji osvojio titulu prvaka Velsa.  Prethodno su 2018. godine osvojili Kup Velsa, a prije toga dva puta došli do trofeja u Liga kupu. 

Konahs je u četiri navrata bio učesnik evropskih kupova, a najveći uspjeh na međunarodnoj sceni ostvario je prošle sezone kada su izbacili škotski Kilmarnok i to nakon što su poraženi u prvom meču sa 1:2. No, u revanšu su slavili sa 2:0 i tako prošli u drugo pretkolo Evropske lige, gdje ih je eliminisao Partizan (1:0, 3:0).

Tim uglavnom čine velški i engleski fudbaleri, a najskuplji igrač Craig Curran, prema njemačkom Transfermarktu vrijedi 300. 000 eura... Ipak, Konahs je sigurno tim protiv kojeg Sarajevo može izboriti opstanak u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Inače, prvak Velsa u debiju u kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje neće igrati na svome, već najvjerovatnije na stadionu "Cardiff City". Zanimljivo je i to da bi bordo tim trebao gostovati na terenu svog nekadašnjeg većinskog vlasnika glasačkih prava Vinsenta Tana (Vincent), koji upravlja Kardif sitijem, a pod čijom ingerencijom je nacionalni stadion Velsa. Također, Tan je zadržao 30 posto upravljačkih prava FK Sarajevo...

Duel u Kardifu na rasporedu je 18. avgusta.  U prvom, drugom i trećem pretkolu Lige prvaka igra se samo jedan meč, a u plaj-ofu dva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.