ITALIJA

Prva objava Pirla nakon preuzimanja Juventusa otkrila sve

Pirlo. Arhiva

Avaz Sport

10.8.2020

U subotnje popodne, možemo reći i predvečerje Andrea Pirlo potvrđen je za trenera prvog tima Juventusa (prije nešto više od sedam dana imenovan za trenera Juventusa U-23). Pirlov će zadatak biti dovesti Juventus do senzacionalne desete titule prvaka Italije zaredom, ali i evropska titula koja se čeka još od 1996. godine. Četvrt vijeke će proći sljedećeg ljeta otkako je Vladimir Jugović iz zadnjeg jedanaesterca u raspucavanju protiv Ajaksa donio "Staroj dami" iz Torina zadnji evropski tron. 

Jugović već odavno ne igra, baš kao ni ostatak velikana iz te ekipe Marćela Lipija (Marcello Lippi). Ne igra više ni Pirlo, kojeg će od sada njegov savremenik i klupski kolega Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon), kako je rekao, morati zvati "Mister". To je ustaljeni termin kojim italijanski sportisti nazivaju njihove trenere...

Pirlo se, prvog "cijelog" dana njegovog novog posla uhvatio društvenih mreža i u nedjeljno predvečerje odaslao poruku vojsci navijača Juvea. Ima ih razočaranih, konsterniranih, utučenih. Jer, titule u Seriji A više ne pričinjavaju gotovo nikakvo zadovoljstvo.

- Jako sam zadovoljan i počašćen što sam dobio takvo poštovanje i povjerenje od Juventusa. Spreman sam za ovu nevjerojatnu priliku - napisao je Pirlo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.