ŽELJEZNIČAR

Osim: Imamo razloga biti optimisti

Piše: Sport Avaz.ba

Osim: Pokušat ćemo iskombinovati najbolje

Foto: Arhiv


Trener Željezničara Amar Osim očekuje težak meč protiv Borca (sutra - 17 sati), pošto su razlike između premijerligaških ekipa minimalne.

Teška utakmici kao i svaka u ovoj ligi, početak prvenstva pokazao da su razlike između ekipa jako male, izuzetak je ta visoka pobjeda Borca nad Mladosti. Sve ostalo je tu negdje, rekao je Osim, te dodao: 

- Pobijedili smo i mi ubjedljivo, ali znamo da razlika u kvalitetu nije tolika. Znamo da je Borac isto dobro startao, da su puni samopouzdanja, a i mi smo. Pokazali smo dobar napredak u odnosu na prvu tekmu u nekim segmentima, ako pokažemo daljni napredak, a ponovimo volju i energiju, imamo razloga biti optimisti.

Stručni štab Željezničara na raspolaganju ima iste igrače kao i u prethodnom duelu s Radnikom.

- Svi igrači na koje smo mogli računati u Bijeljini su tu, nismo odlučili kako i u kojoj formaciji ćemo igrati. Pokušat ćemo iskombinovati najbolje, najbolji mogući rezlutat, da stavimo igrače koji bi mogli najmanje pogodovati Borcu i dovesti ih tako u nezgodnu situaciju. Samim tim bi sebe doveli u bolju situaciju i ostvarili bolji rezultat, zaključio je Osim.

NA VRH

Komentari