PRIJELAZNI ROK

Hajduk birao između Todorovića i Cipetića

Sport Avaz.ba

Todoroviću je mjesto u prvoj postavi zacementirano

Foto: Arhiv


Iako uvijek treba ostaviti ogradu, čini se da je Hajduk na najboljem putu riješiti neuralgičnu tačku desnog bočnog igrača, jer 23-godišnji Darko Todorović stigao je u Split te bi danas nakon što se obavi zdravstveni pregled trebao postati novi igrač na raspolaganju trenera Igora Tudora. Nogometaš rođen u Bijeljini, a igrački odrastao u Slobodi iz Tuzle, prije dvije godine zapeo je za oko Red bulu iz Salzburga, klubu koji vrlo vješto pronalazi mlade talente i potom ih transferira za ogromne novce u lige petice. Nećemo sada nabrajati sve poslove najboljeg austrijskog kluba u posljednjih nekoliko godina, dovoljno je spomenuti Erlinga Haalanda ili Duju Ćaleta-Cara.

Nestao s radara

Prošlu je sezonu proveo na posudbi u njemačkom Holstein Kielu u drugoj Bundesligi, praktički je nestao s radara.

- Tako da ga ni ja nisam imao prilike previše gledati. Prema onome što je igrao u Slobodi i reprezentaciji, u HNL-u bi mogao biti od pomoći Hajduku, ako će to shvatiti na pravi način.

Todorović, naime, dolazi da bi se iznova potvrdio, da bi nadoknadio dvije godine u kojima se nije naigrao (14 nastupa za Red Bull, samo devet za Kiel). Hajduk će vjerojatno objaviti detalje dogovora s austrijskim klubom, spominje se mogućnost otkupa ugovora kao i u slučaju Nihada Mujakića kad je zimus dolazio iz belgijskog Kortrijka.

Još jedan naš sugovornik, koji ga je gledao u dresu Slobode, opisao je Todorovića na sličan način.

- Mala raketa. Sličan je igrač Josipu Juranoviću.

Potraga ide dalje

Sličan je i po tome što je Red Bull za njega Slobodi platio 450.000 eura odštete, kao što je Hajduk zaradio od Legije iz Varšave za svog bivšeg igrača. Kako je Tudor do sada bio bez ikakvog rješenja za desni bok, osim improvizacije (Franćesko Tahiraj i Marin Jakoliš su igrali na toj poziciji protiv Hajduka II u subotu), Todoroviću je mjesto u prvoj postavi zacementirano, ali to je i znak da se i dalje mora tražiti alternativa, igrač koji će pritiskati rivala, možda ga izgurati iz postave. Do prije dva tjedna spominjao se Branimir Cipetić, 25-godišnji desni bek Širokog Brijega, za neke stručnjake čak kompletniji igrač od Todorovića. Cipetić je ponikao u Hajduku, rano je otišao u Španjolsku i tamo šetao od kluba do kluba (Alikante, Torevieja, Elče, Vitorija), dok se nije prošle godine skrasio u Širokom. Jak s loptom u nogama, taktički potkovan, obrambeno vrlo čvrst...

Više o temi Darko Todorović

TRANSFERI
Todorović danas potpisuje za novi klub
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na