KORONAVIRUS

Odgođen start Prve lige Slovenije

Dan uoči ranije planiranog početka prvenstva iz ljubljanske Olimpije objavljeno je da je preventivnim testiranjem otkrivena zaraza koronavirusom kod tri igrača

Zaraženi igrači Domžala, Aluminija i Olimpije. Arhiv

Avaz Sport

12.8.2020

Zbog potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom za deset je dana odgođen početak takmičenja  u Prvol ligi Slovenije tako da će se prve utakmice igrati 22. avgusta odlučio je u Nogometni savez Slovenije.

Dan uoči ranije planiranog početka prvenstva iz ljubljanske Olimpije objavljeno je da je preventivnim testiranjem otkrivena zaraza koronavirusom kod tri igrača zbog čega je nacionalni Institut za javno zdravlje odredio obaveznu karantena za sve igrače i stručni stožer.

Prije toga nekoliko slučajeva zaraze potvrđeno je početkom mjeseca u okviru preventivnih pregleda igrača Prve lige, odnosno u klubovima Domžale našeg Senijada Ibričića i Aluminij.  Odbor za hitne predmete Nogometnog saveza Slovenije objavio je da će se utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez prisustva publike, što nije bio slučaj u nedavno završenoj sezoni. 

Time želimo pokazati da smo svjesni ozbiljnosti situacije i da na prvo mjesto stavljamo sigurnost i zdravlje nogometaša i ostalih, saopćili su iz Nogometnog saveza Slovenije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.