FK SARAJEVO

Poznato kada se u tim vraća Tino Sven Sušić

Tino Sven Sušić. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

12.8.2020

Fudbaleri Sarajeva, nakon kiksa u Doboju kod Kaknja (2:2), danas (17 sati) na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekuju Tuzla City.

- Svaka utakmica je teška, tako i ova protiv Tuzla Cityja, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović i dodao:


Loš dan

- To će biti još teža utakmica nego ova protiv Mladosti, ali jednostavno mi ćemo se morati podići i odigrati kvalitetnu utakmicu kako bismo popravili utisak iz prethodnog meča.

Prvi koševski strateg se potom se osvrnuo na gubitak dva boda protiv Mladosti.

- Iako sam znao da će to biti teška utakmica, bez obzira što je Mladost prvi meč izgubila u Banjoj Luci sa 6:0, promjena trenera je utjecala dosta na njih. Naravno, i igrači su željeli da pokažu da su imali možda jedan loš dan. To je bilo i nama na prethodnoj utakmici, ali bez obzira na to, mislim da smo mi opet morali dobiti utakmicu. Nismo pobijedili jer nismo iskoristili dobre šanse... Jednostavno, ne smijemo primiti dva gola iz dva prekida, to su stvari koje moramo popravljati. Utakmica koja je pred nama daje nam motiv da popravimo utisak koji smo ostavili u prošloj utakmici, zaključio je Marinović, koji ni danas neće moći računati na Tina-Sven Sušića.

Kako saznajemo, Sušić bi trebao biti spreman za 1. pretkolo Lige prvaka, u kojem Sarajevo gostuje kod Konahsa u Kardifu (19. avgust).

U utakmici 3. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo igra protiv FK Tuzla City na stadionu Asim Ferhatović Hase.


Pet duela

Prvak BiH i Tuzla City su do sada odigrali pet utamica. Bordo tim je ostvario tri pobjede, a Tuzla City dvije. Posljedni meč između ove dvije ekipe odigran je u februaru ove godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i završen je rezultatom 6:2. 

Današnji meč sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.