CORRIERE DELLO SPORT

Šta se krije iza nezadovoljstva i lošeg raspoloženja Edina Džeke?

Da li to želja da ode iz rimskog kluba ili želja da se pojača kvalitet ekipe koja će naredne sezone igrati grupnu fazu Evropske lige?

Džeko odmara u Dubrovniku. Arhiv

Avaz Sport

12.8.2020

Kapiten Rome i našeg državnog tima Bosne i Hercegovine Edin Džeko ljetni odmor provodi u Dubrovniku, nakon što su Rimljani eliminisana od Sevilje u osmini finala Evropske lige.

- Šta se krije iza nezadovoljstva i lošeg raspoloženja Edina Džeke - piše danas "Corriere dello Sport". čijo novinar se pita: 

- Da li to želja da ode iz rimskog kluba ili želja da se pojača kvalitet ekipe koja će naredne sezone igrati grupnu fazu Evropske lige? Sigurno ovo drugo, s obzirom na to da je bh. fudbaler odabrao svoju budućnost u glavnom gradu još prošle sezone, kada je imao priliku da ode, ali je obnovio ugovor do 2022. godine uz godišnju plaću od 7,5 miliona eura... 

Ako se oduzmu golovi iz penala, jer Džeko ne izvodi jedanaesterce, Dijamant je u prethodnoj sezoni ima samo šest pogodaka manje od prvog strijelca Serije A Imobilea (Immobile - Lacio), te dva manje od Ronalda (Juventus) i jedan od Lukakua (Inter).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.