FK SARAJEVO

Pejović potpisao dvogodišnji ugovor: Velika čast je braniti boje ovog kluba

Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo

G. Š./Avaz Sport

Pejović i Hadžić

Foto: FK Sarajevo


Srbijanski internacionalac Aleksandar Pejović novi je fudbaler Sarajevo, nakon što je potpisao ugovor sa šampionom Bosne i Hercegovine u trajanju od dvije godine.

Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat, rekao je Pejović, koji je do sada igrao za Slogu iz Požege, Slobodu Užice, Trelisac, OFK Beograd, Mladost Lučani, Dinamo Minsk, te Radnički iz Ništa odakle je i došao u Sarajevo. 

Igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi može pokriti i ostale pozicije na sredini terena. 

Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba. Riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima. Odigrao je preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala, rekao je Emir Hadžić, koordinator za sport FK Sarajevo. 

Pejović je ove sezone prije dolaska u FK Sarajevo upisao tri nastupa za ekipu Radničkog, u kojima je postigao jedan pogodak, uz jednu asistenciju.

NA VRH

Podijeli članak na