VALENSIJA

Pogledajte video koji je dirnuo čitav nogometni svijet: Legenda kluba u suzama nakon otkaza

Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali

Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub. Transfermarkt

Avaz Sport

13.8.2020

Rijetki su u današnjem nogometu primjeri igrača koji u jednom klubu, bio on više ili manje poznat, ostane devet godina. Transferi su česta pojava u karijerama nogometaša, a jednoj od predvodnica karakteristika modernog nogometa nije se uspio oduprijeti niti Dani Pareho (Parejo). Dojučerašnji kapetan Valensije transferiran je iz redova tog kluba upravo nakon devet godina.

Odigrao je Pareho čak 383 utakmice za kolektiv s Mestalje čija je bio prava legenda. Zabio je 63, a asistirao za još 62 pogotka. Ne čudi s toga što je u emotivnoj poruci rastanka s klubom i zasuzilo njegovo oko, nakon silnih radosti koje je imao u tokom proteklog gotovo čitavog desetljeća.

Mora se priznati, Valensija nije dobro odigrala čitavu priču oko Pareha. Nakon sezone u kojoj je u svim takmičenjima odigrao čak 47 utakmica te zabio 10 golova, uz šest asistencija, odlučili su ga tek tako prepustiti Viljarealu. Da stvar bude gora, nisu iz Uprave ni našli za shodno o njihovim odlukama informirati izravno igrača, već samo njegova agenta.

Ima još... Tužnu priču dodatno začinjava još jedan detalj. Pareha je, kad ga je klub već tako okrutno odbacio, zamolio ljude da se barem oprosti od navijača porukom koju će snimiti na Valensijinom stadionu. No, nisu mu dopustili niti to pa se obratio navijačima i prijateljima video-snimkom iz svoje kuće.

- Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali. Uvijek sam govorio da u Valenciji imam dvije kuće, jednu u kojoj živim, a druga je Mestalja. Sada sam ostao bez jednog doma. Moj sin ne shvaća kako ću sad nositi dres koji nije Valensijin - rekao je i počeo plakati

- Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub i da više neću nositi dres Valensije, ali on me ne razumije i blijedo me gleda. Kako bi i shvatio kada on kao i ja zna samo za Valensiju. Pitao me 'Tata, zašto odlaziš iz Valensije, pa ti si oduvijek tu?' Odgovorio sam mu: 'Tako ti je to u nogometu'. To je tako tužno", jedva je uspio izgovoriti sad već bivši kapetan Valencije, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.