LIGA PRVAKA

Grizman: Kvalitetniji smo od Bajerna, ovo je samo prva od tri prepreke do pehara

Barca je spremna za večerašnji spektakl. Arhiv

Avaz Sport

14.8.2020

Barcelona je dobila značajno pojačanje pred večerašnji (21 sat) duel sa Bajernom u četvrtfinalu Lige prvaka. Katalonci će biti jači za 105 miliona eura plaćenog napadača Usmana Dembelea (Ousmane), čiji je transfer iz Borusije Dortmund 2017. godine mogao da poraste i na 140 miliona  kroz bonuse. Francuz se oporavio od još jedne u nizu povreda koje je imao otkako je preselio na Nou Kampu.

Barceloni, koja zasad nema nijedan poraz u Ligi prvaka (skor 5 - 3 - 0), smatraju da večeras nije dovoljno samo da osujete poljsku mašinu za pogotke Roberta Levandovskog (Lewandowski). 

- Levandovski postiže mnogo golova i opasan je iz svake pozicije - kaže napadač Barselone Antoan Grizman. 

 Međutim, Bajern nije samo Levandovski, veoma dobri su i Miler, Gnabri... U svakom slučaju, čeka nas snažan rival, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da je ovo prva od tri prepreke koje ćemo savladati na putu do pehara. Bit će sigurno fantastičan meč.

Bavarci su do završnog turnira stigli na perfektan način, sa svih osam pobjeda, uz 30 postignutih pogodaka. Od toga, Robert Levandovski (Lewandowski) je 13 puta zatresao mrežu, čime je praktično već osigurao titulu prvog strelca Lige prvaka 2019/2020.

- Očekujem sjajnu utakmicu sa Barselonom, mislim da će svaki gledalac uživati - kaže Alfonso Dejvis (Alphonso Davies), koji je koji je otkrovenje sezone, te dodaje:

 - Vjerujem da ćemo proći dalje, i na kraju turnira proslaviti titulu. Za početak, moramo da zaustavimo Mesija, učinit ćemo sve da mu ne dozvolimo da priđe našem golu.

Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Barcelone je 3.10, a Bajerna 2.15. Ostale kvote pogledajte ovdje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.