ŽELJEZNIČAR

Osim: Igramo protiv protivnika koji je motiviran i miran

Dobili su malo samopouzdanja, imaju malo komotniju situaciju, igrat će s manje pritiska i vidjet ćemo hoćemo li se moći prilagoditi protiv takvog protivnika koji će biti miran i motiviran zbog situacije nakon zadnje pobjede

Osim: Znamo šta nas očekuje na Tušnju. Arhiv

Piše: Avaz Sport

14.8.2020

Željezničar će u okviru 4. kola M:tel Premijer lige BiH gostovati u Tuzli kod Slobode. 

– Svaka utakmica ima neku svoju posebnu priču, pa tako i ova - rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim. 

- Imali smo do sada tri utakmice s tri kompletno različita konteksta i sva tri smo srećom ili znanjem uspješno apsolvirali. Sloboda će biti četvrta priča. Zbog svega, mislim na protivnika, na teren, na situaciju na tabeli i mi ćemo morati još jednom se prilagoditi nećemu novom. Znamo šta nas očekuje na terenu. Igramo već treću utakmicu u sedam, osam dana što fizički i nije neki napor, ali se svaki put treba skoncentrisati i privikavati na sve uslove i vidjet ćemo koliko ćemo biti u stanju za to da protiv motiviranog protivnika koji je ostvario pobjedu, a ne pobjeđuju baš često u posljednje vrijeme. Dobili su malo samopouzdanja, imaju malo komotniju situaciju, igrat će s manje pritiska i vidjet ćemo hoćemo li se moći prilagoditi protiv takvog protivnika koji će biti miran i motiviran zbog situacije nakon zadnje pobjede.

Susret između Slobode i Željezničara igra se u subotu na Tušnju s početkom od 19 sati, uz direktan prenos na Areni Sport 1. Osim neće moći računati na stopera Franu Ikića zbog suspenzije, a zbog povrede je otpao Luka Juričić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.