UEFA

Hoće li se neke utakmice Lige nacija igrati na neutralnom terenu

Odluka o tome mogla bi biti donesena 23. avgusta, na sastanku koji će biti organizovan prije finala Lige prvaka u Lisabonu

Bliska saradnja između svih reprezentacija i UEFA-e bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Arhiv

Piše: Avaz Sport

14.8.2020

Pandemije koronavirusa mogao bi natjerati UEFA-u da neke od predstojećih, septembarskih utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu.  Odluka o tome mogla bi biti donesena 23. avgusta, na sastanku koji će biti organizovan prije finala Lige prvaka u Lisabonu.

Inače, prva dva kola Lige nacija na programu su od 3. do 8. septembra, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Evropi, gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, UEFA želi izbjeći situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u zadnji trenutak. 

- Bliska saradnja između svih reprezentacija i UEFA-e bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovoj razni - saopćili su iz UEFA. 

Inače, UEFA je jučer otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 koje se trebalo igrati u Švedskoj, te turnir nogometaše U-19 kao i neka druga takmičenja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.