UNOSNO

Ako Kutinjo osvoji Ligu prvaka, Barselona mora Liverpulu platiti pet miliona eura

U nizu klauzula u ugovoru o Kutinjovom (Coutinhovom) transferu stoji i ona da će Barselona Liverpulu platiti pet miliona eura ako Brazilac osvoji Ligu prvaka.

Felipe Kutinjo. Getty Image

Avaz.ba

15.8.2020

Njemački prvak rastavio je momčad Quiquea Setiena kojeg čeka otkaz, a Barselonu rekonstrukcija momčadi. Barca je u zadnjih pet godina na transfere potrošila 1,07 milijardi eura, ali joj ti igrači nisu donijeli očekivani evropski rezultat.

Najveće razočaranje svakako je Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) koji je u ljeto 2018. stigao iz Liverpoola za ogromnih 120 miliona eura. S bonusima bi taj transfer mogao iznositi i 160 miliona eura, a Španci su već zbog raznih klauzula platili 15 miliona eura bonusa. Pet nakon što je Kutinjo odigrao 25 utakmica za Barcelonu i deset zbog ulaska Barcelone u Ligu prvaka. 


Nevjerojatna klauzula

U nizu klauzula u ugovoru o Kutinjovom (Coutinhovom) transferu stoji i ona da će Barselona Liverpulu platiti pet miliona eura ako Brazilac osvoji Ligu prvaka. No, španski mediji pišu da se klauzula odnosi samo na igrača, a ne na igrača i klub za koji igra. Tako će Kutinjo (Coutinho), uz dva gola koje je zabio, dodatno zapapriti svojem matičnom klubu ako s Bajernom osvoji LP.

Do sad je za Barcelonu odigrao 76 utakmica, a ako upiše 100 nastupa, Barcelona je Liverpoolu dužna još 20 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.