LIGA PRVAKA

U poniženju Katalonaca jedan igrač Barcelone zaslužio jako veliku ocjenu

Debakl protiv Bajerna

Kutinjo: Dvostruki strijelac. AFP

Avaz Sport

15.8.2020

Barcelona je doživjela debakl protiv Bajerna porazom 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka, a možda i najviše su zaboljela posljednja dva gola.

Njih je dao Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), čovjek koji je igrač Barcelone, posuđen Bajernu. Barca je za Brazilca platila rekordnih 145 miliona eura Liverpulu, ali nikad se nije na pravi način uklopio u katalonsku ekipu.

Kutinjo je odigrao je samo 16 minuta protiv Barcelone, a stigao je asistirati i dva puta zatresti mrežu. Prema ocjenama "Whoscoreda", nijedan igrač ove sezone nije dobio tako dobru ocjenu (8,3) u manje od 20 minuta na terenu.

Ironično je da je najbolje ocijenjeni igrač Barcelone u toj utakmici bio – Kutinjo. Problem za Katalonce je taj što je igrao za protivničku ekipu, a još veći probčlem će biti ako Bajern osvoji Ligu prvaka. Katalonci će morati milionske bonuse isplatiti Liverpulu.

Inače, Bajern će u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnje utakmice Mančester siti - Lion. Prema Mozzartu Englezi su favoriti. Koeficijent na Mančester siti je 1.25, a na Lion 10.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.