ZA OSVAJANJE TITULE

Salihamidžić rukom na bosanskom napisao nekoliko riječi na zvaničnu čestitku za FK Sarajevo od Bajerna

Sportski direktor u Bajern Minhenu napisao je: “Čestitam na velikom uspjehu, bravo svaka čast! Puno pozdrava”.

Hasan Salihamidžić. Ilustracija

Avaz.ba/Reprezentacija.ba

16.8.2020

Fudbalski klub Sarajevo primio je čestitku Bajern Minhena za osvajanje Premijer lige BiH, a uz formalni tekst čestitke poslan od strane predsjednika Bavaraca Karl Hajnc Rumenigea (Heinz Rummenigge) nekoliko riječi dopisao je i Hasan Salihamidžić.

Sportski direktor u Bajern Minhenu napisao je: “Čestitam na velikom uspjehu, bravo svaka čast! Puno pozdrava”.

- Želja, posvećenost i marljiv rad koji je Hasan uložio napokon se vraća. On je neko ko u pet sati ujutro dolazi na vrata igračima kako bi potpisali ugovore i koji stalno podiže limite više i više. U ovom poslu ako si zadovoljan postojećim stanjem, nikada nećeš uspjeti. Podignite limite i najveća proslava će pripasti vama, poručila je direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Salihamidžić je na poziciji sportskog direktora od 31. jula 2017. godine kada je na tom mjestu zamijenio legendarnog Matijasa Samera (Matthias Sammer). Od tada je Bajern osvojio dvije lige i dva kupa Njemačke, a navijači Bavaraca nadaju se kako će ove sezone osvojiti i šestu Ligu Šampiona u historiji kluba.

U dresu Bayerna Salihamidžić je osvojio Ligu Šampiona 2001. godine i Klupsko svjetsko prvenstvo 2001. godine, a uz to još šest titula prvaka Njemačke, četiri njemačka kupa i četiri liga kupa.

Za BiH je igrao 43 puta uz šest golova i šest asistencija. Debitovao je 1996. godine protiv Italije u Bologni , a posljednji kvalifikacioni meč odigrao je protiv Srbije i Crne Gore 2005. godine u Beogradu.

U 30. godini života nakon prijateljske utakmice protiv Francuske 2006. godine na Koševu odlučio se povući iz reprezentacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.